Pinokkio
    Huigbrouwerstraat 2
    1811 BJ Alkmaar
    Telefoon: 072-5202605
    E-mail: info@pinokkiowinkel.nl
Inbrengen
Dé winkel waar je zo lekker kan en mag neuzen.Heb je gebruikte tweedehands hands baby-, kinder of dameskleding en positiekleding, speelgoed, schoenen/tassen en wil je die via Pinokkio verkopen, lees dan onderstaande spelregels van tevoren door.

Op die manier blijft Pinokkio een aantrekkelijke winkel voor al onze klanten en voorkomen we teleurstellingen bij de mensen die inbrengen.
De belangrijkste tip die we je willen geven, nog voor je een afspraak maakt, is om de kleding die je wilt inbrengen eens kritisch te bekijken en jezelf af te vragen of je het zelf zou willen kopen.

Inbrengen van kleding
Je kunt kledingstukken alleen bij Pinokkio inbrengen na het maken van een bel afspraak. ( niet mailen) Zie de pagina Contact voor ons telefoon nummer.
Half februari/begin maart  begint de inname van voorjaarskleding, eind maart die van zomerkleding. Vanaf eind augustus starten we met de inname van najaarskleding. Winter- en skikleding kan in oktober worden ingebracht. Hou onze website en onze social media in de gaten voor de precieze startdatum.
We verkopen bij Pinokkio kleding in de volgende maten: dameskleding tot en met maat XXL, kinderkleding (meisjes vanaf maat 50 t/m 176) (jongens vanaf maat 50 t/m 164)
Om het overzichtelijk te houden, hanteren we de volgende maximum aantallen:
-  voor babykleertjes: maximaal 20 stuks, schoentjes in overleg
-  voor kinderkleding: maximaal 30 stuks, schoenen in overleg
-    voor dameskleding maximaal 10 stuks, liefst alleen merkkleding, schoenen dames alleen zo goed als nieuw!
 
Kwaliteit
Voor alle kleding geldt dat we alleen actuele kleding van goede kwaliteit innemen. Voor dames houdt dat in dat we alleen de betere merkkleding accepteren, die blijft mooier en verkoopt sneller. Kinderkleding mag ook van goedkopere labels zijn, maar mag niet verwassen of versleten zijn.
Alle kleding die je bij Pinokkio inbrengt dient gewassen en gestreken te zijn, maar mag niet verwassen zijn. Als je je kleding netjes aanlevert, wordt alles ook snel verkocht. Je kleding wordt in jouw bijzijn zorgvuldig nagekeken op vlekken en eventuele gebreken (sporen van slijtage, vlekken, scheuren, ontbrekende knopen, kapotte ritsen enzovoorts).
Wij bepalen uiteindelijk of we een artikel innemen of niet.

Verkoop, terugname
Alle artikelen worden door ons in consignatie genomen; dat wil zeggen dat wij de kleding niet van je kopen, maar dat wij je betalen als je spullen zijn verkocht. Als we je kleding verkopen gaat 35% van de verkoopprijs naar jou en 65% naar Pinokkio. Wij betalen hier nog 21% BTW over.
Kleding die je inbrengt blijft 2 maanden in de winkel hangen. Zijn de artikelen dan niet verkocht, dan nemen wij contact met je op en kun je de overgebleven spullen binnen 14 dagen komen ophalen. Daarna gaat alles naar een goed doel. Als je je niet-verkochte kleding niet terug hoeft, kun je dat bij het inbrengen al aangeven.  

Algemene voorwaarden
Wanneer je voor de eerste keer kleding komt brengen, krijgt je van ons een klantnummer.
Daarmee kunt je alle verkoop controleren of bijhouden via
Inloggen klantdeel.

Ook vragen wij je om onze algemene voorwaarden te ondertekenen.
Lees deze dus van tevoren door. (Algemene voorwaarden)

Een eerste inname-afspraak duurt ongeveer 15/20 minuten! Heb je twijfel over je inbreng of wil je meer info? Bel gerust, ik sta je graag te woord.

Tot ziens bij Pinokkio!