Pinokkio
    Huigbrouwerstraat 2
    1811 BJ Alkmaar
    Telefoon: 072-5202605
    E-mail: info@pinokkiowinkel.nl
Nieuws
D winkel waar je zo lekker kan en mag neuzen

Op deze pagina vind je het belangerijkste nieuws rond Pinokkio, de collectie en andere wetenswaardigheden.

Als je ons volgt via Social media weet je helemaal zeker dat je niets mist, want daar posten we ook regelmatig nieuwtjes.


           Nieuwsbrief.

(bron: Nils Roemen)

Sociale overwaarde

Wat is sociale overwaarde?

We leven in een wereld van overvloed. Er is van alles meer dan genoeg, maar het ligt op de verkeerde plek onbenut te zijn.

Dit fenomeen noemt men ook wel ‘sociale overwaarde’.

 

Onze definitie van sociale overwaarde is:

‘Datgene wat over is of gemist kan worden, wat zich op een plek bevindt waar het nu niet van waarde is.’

Maar: die sociale overwaarde kun je ombuigen naar echte waarde door andere verbindingen te maken. Met andere woorden: door dingen op een andere plaats te gebruiken kunnen ze weer nuttig worden en dus weer (nieuwe) waarde krijgen.

 

Bij Pinokkio zetten we ons in om sociale overwaarde van kleding en andere spullen zo veel mogelijk terug te dringen. Noem ons idealisten, maar op die manier willen we de wereld toch een klein beetje beter maken.

Een concreet voorbeeld?

U heeft een jas gekocht die u niet meer draagt. Hij is te klein geworden of u bent erop uitgekeken. U heeft er flink wat geld voor betaald maar nu hangt hij bij u in de kast - ongebruikt.

Wanneer u uw jas bij ons inbrengt, krijgt u meer overzicht in uw kast en maakt u drie mensen blij: wij van Pinokkio verdienen iets aan de verkoop, er is iemand blij met een nieuwe jas en u verdient ook iets aan uw ongebruikte spullen.

Mocht uw jas nu niet verkocht worden, dan wordt de sociale overwaarde toch nog beperkt. De niet--verkochte kledingstukken geeft Pinokkio namelijk weg aan goede doelen. Die zorgen dat ze bij mensen terechtkomen die echt niets te besteden hebben. Zo komen ze niet op de grote afvalberg terecht.

Als we alle sociale overwaarde nieuw leven inblazen, dragen we samen bij aan een waardevoller manier van omgaan met onze spullen, dringen we de wegwerpcultuur terug en creren we samen een duurzamer wereld.

 een duurzame wereld

Sommige producten die bij ons in de winkel gebracht worden plaatsen wij direkt op marktplaats.


                        Wilt u deze bekijken?
   klik op de foto hieronder.  
                                  
Openingstijden:

Dinsdag t/m Zaterdag
Van 9.30 - 17.00 uur

Pinokkio Alkmaar
           https://www.facebook.com/pinokkiowinkel   https://twitter.com/pinokkioalkmaar  http://www.linkedin.com/profile/view?id=274858787&locale=nl_NL&trk=tyah&trkInfo=tas%3Apinokkio%2Cidx%3A1-1-1